Prevara

Izgleda da večeras sve ima više smisla nego juče ili dan prije. Možda je uzrok tome neka filozofija razmjene emocija od prethodne večeri, ali večeras se ne bih bavio uzrocima. Akcenat treba staviti na ovo sad i ovdje. Na posljedicu. Ili bolje reći, na ispunjenost.

Uvijek je tako, kad malo bolje razmislim. Ljudi povezuju da je patnja za nekim ko ne može biti naš, jer je već ,,nečiji'' ustvari konflikt psihološke prirode. Ili možda, potreba da na sebe skrenemo pažnju tako što ćemo rušiti tuđe izgrađene sudbine. Za razliku od drugih, ja se radujem pripadanju tom jednom trenutku. Noći provedenoj između dva hladna pokrivača. Sa prirodnim mirisom kože onoga ko leži pored nas. I zagrljajima poklonjenim na grudima, bez pogleda u budućnost. Samo ovjde i sada.
Znate, to su situacije kada karte ne mogu pokazati šta će se desiti. Kao Kula. Bam! Iznenadni pad. Ali i neočekivani lijepi trenuci. Upravo onda kada mislimo da je sve prazno. Ili da možda  nećemo više osjetiti podrhtavanje prilikom intimiziranja. Na vrhovima prstiju impuls.  Nošen sve do zadnjih nerava onoga sa kim dijelimo noć. Samo tu jednu noć. Koja nikada nije postojala kada dođe sjutra. Obrisana sa kalendarskih pločica, zatvorena u paralelnom svijetu. Da joj se vratimo onda kada poželimo te iste oči i pogled koji sije tugu, ali je u isto vrijeme umiruje. Budi želju. I prašta sve što je neoprostivo. Nije to ljubav. Da ne pomiješamo termine i smisao. Već nešto zaljestvicu iznad, a opet, nedovoljno da se zadrži.

Kako god, vrijeme je da se ide dalje. Karte su i u 2016. godini zadržale miris sandalovine. Prosute na stolu i čekaju pitanja. Pitanja na koja znamo odgovore negdje duboko. Ali se volimo igrati sa sudbinom. Jer, sudbina ima malo više kreativnosti od one koju joj priprisujemo. Kao Kula. Zadnja postava može biti konačna. Taman kad pomislimo da je kraj, idemo sve ispočetka. Tako je i sa ljubavnicima. Onda kada mislimo da više nećemo probuditi tu istu emociju, pojavi se ipak taj neko ko to opet radi.

Ovoj noći, za drhtaje od prethodne. Za zaključanu smjelost da prevarimo i budemo prevareni. I samo na trenutak zaboravimo da pripadamo drugom. Jer, pripadamo tom trenutku i tome ko se nađe sa nama. Jer, zajedno drhtimo, a to je sasvim dovoljno za noć koja prolazi.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови