Nedjeljom

Danas su izbori. Danas je i nedjelja. Danas su i četiri dana do plate.

Ali, danas su i savršeni životi na trenutak dobili smisao. Mogu da dam ruku u vatru da sam vidio te savršene živote danas. Prolaznike na ulicama, u prodavnicama. Jer, ukoliko ne gajite cvijeće i ne kuvate ručak, gledate finale u fudbalu i 

Ali danas je i dan prihvatanja. I dan pomirenja. Nevjerovatno je da svjedočim sopstvenom preobražaju koji se ogleda u prihvatanju. A to se zove i odrastanje. Jer na pragu dvadeset i sedme smijete sve osim da mislite da ste uvijek u pravu. Neke privilegije prestaju i sigurno će da ih zamijene neke druge. Osim one da mislite drugačije od većine. To nije privilegija godina, već uma i duše.

Zbog toga će i svaka nedjelja biti naporna za dušu. Nije to zbog ustajanja u ponedjeljak, već zbog gubitka privilegije da isključimo alarm i kažemo da nećemo.

Nije do ustajalosti, već do zaboravljanja da može sve da se mijenja i da je sve podložno promjeni. Malo njih zna ovo.

Nije do Urana u Biku, već do novca koji je sam po sebi energija, i zato ne smije da bude zatvoren. Zato Uran traži Uragan.

Nije ponekad, ali samo ponekad, do vas, već do nekog drugog.

Ako ste pristali da volite sebe zbog toga što jeste, nije onda do drugih, već do vas jer se tim istim pravdate. Đavo voli hrabre, Bog voli strpljive.

I nije greškom ostao prekriženi tekst. To je upravo put promjene. 

Коментари

Популарни постови